zondag 13 april 2008

“Rap of dood”

Zaterdagvoormiddag werd onder grote publieke belangstelling de tentoonstelling ‘De duivensport nu en wat eraan vooraf ging’ feestelijk geopend. Eén en ander gebeurde naar aloude traditie onder muzikale begeleiding van een delegatie van de fanfare.
Tijdens zijn openingswoord trok voorzitter Herwig Van Elst van Duivenbond ‘De Witkop’ aan de alarmbel. “Momenteel tellen we nog 85 leden, waarvan er 43 65 jaar of ouder zijn. Al meldt er zich na deze tentoonstelling maar één nieuw lid, dan nog ben ik een gelukkig man”, zei hij.
Burgemeester Roger Gabriëls zien we niet direct lid worden. Hij bekende van duivenmelken niet veel kaas gegeten te hebben. Onze burgemeester herinnerde zich wel het duivenkot van zijn vader, met daarop het opschrift “Rap of dood”. Gelukkig konden de duiven ook toen niet lezen.
Schepen van cultuur Stijn Raeymaekers kwam bijna letterlijk ‘uit de lucht vallen’ toen hem gevraagd werd een woordje te placeren. Hij kreeg er - om in duiventermen te blijven - zowaar de ‘krop’ van in de keel…
Publiekstrekkers op de tentoonstelling, die werd opgebouwd onder het waakzaam oog van Norbert Horemans van Heemkring Sandelyn, zijn een hele rist diploma’s van Huirtuitse melkers en de verzameling constateurs van Tom Aerts. Deze 27-jarige Mollenaar verzamelt sinds 1997 alles wat met de duivensport te maken heeft.
De tentoonstelling is vandaag nog geopend tot 20 uur. Plaats van het gebeuren: Duivenlokaal ‘De Witkop’, achteraan café Molenhuis in de Molenstraat.













Geen opmerkingen: