maandag 24 augustus 2009

Imitato beste terrasact van de Plage

Het strand van Sint Anneke bestond dit weekend precies 75 jaar. Eén en ander werd gisteren gevierd met de organisatie van Plage Theater. Acht amateurgezelschappen uit de provincie gaven het beste van zichzelf op de terrassen van de wandeldijk.
De uiteindelijke winnaar, voor zowel publieks- als vakjury, werd het Herenthoutse Imitato. “Met grote voorsprong”, weet organisator Frank Badisco van vzw Linkeroever Leeft vandaag in de Metropool-editie van Gazet van Antwerpen. Imitato liet dan ook niemand onberoerd. Ze brachten als Zangkoor De Loze Vinken op hoogst originele wijze een medley van Vlaamse levens- en kinderliederen.
Koorlid Wim Wouters was alvast in zijn nopjes. “Het is altijd mooi als we een mooie prijs in de wacht slepen”, zei hij gisteren in het avondnieuws van ATV. “Maar het hangt allemaal af van de jury. Wij kunnen alleen ons best doen en het beste van onszelf geven. En met dit weer gaat dat vanzelf lukken. Het zweet zal rijkelijk vloeien!”
Volgens rock-’n-rolkok en dirigent Peter Cambré heeft het succes te maken met de hechte vriendschapsband tussen de Imitato-leden. “Optreden is voor ons geen inspanning, maar ontspanning. Dat plezier stralen we ook uit en wellicht is dat doorslaggevend in een wedstrijd”, zegt hij in De Frut van vandaag.
De titel van Beste terrasact van de Plage heeft het koldergezelschap alvast geen windeieren gelegd. Naast de plage-trofee leverde de eerste prijs Imitato 750 euro op. De publieksprijs was nog eens goed voor 350 euro.

Extra >>> Bekijk hier het beeldverslag van ATV.


De Loze Vinken in actie! (foto: Ludo Mariën)

Geen opmerkingen: