maandag 23 augustus 2010

Imitato pakt publieksprijs op Plage Theater

De Herenthoutse koldergroep Imitato is opnieuw in de prijzen gevallen op het Antwerpse Plage Theater. Zangkoor De Blinde Vinken sleepte niet alleen de publieksprijs in de wacht, maar werd door de professionele jury ook nog eens bedacht met de tweede prijs.

Nochtans had het best anders kunnen uitdraaien. Twee leden van de driekoppige jury vonden het blindenkoor van Imitato namelijk de beste act. Maar blijkbaar woog de stem van het hoofd van de jury het zwaarst door. Hij vond dat De Blinde Vinken, onder leiding van dirigent Jos Mol, net iets te veel leken op De Loze Vinken van vorig jaar.
Beste Terrasact van de Plage werd uiteindelijk het dokterskabinet Retteketet van Straf Poejer uit Merksplas. KTV De Noordstar uit Brussel eindigde derde.
De Brusselse toneelvereniging, die in 1997 de Rederijkersfunctie toegewezen kreeg van de aloude Rederijkerskamer “De Leliebloem”, vermaakte de aanwezigen met een knap staaltje straattoneel over de herkomst van pain à la Grecque. Dit brood werd destijds uitgereikt aan de armen door de Brusselse paters augustijnen, die hun abdij hadden vlakbij de Wolvengracht. In de al even Brusselse mond van de armen werd dit brood van de gracht al vlug het brood van de grecque (grecht).
Naast het wedstrijdgedeelte was er ook ‘echt’ straattheater - of ‘plage theater’ - voorzien. Een troep jonge acteurs maakte gedurende de ganse namiddag de wandeldijk onveiling met allerlei absurde acts en lieten de toeschouwers even stilstaan bij wat er al dan niet te zien was.
Doordat Antwerpen voor de derde dag op rij in de ban was van de kleine reuzin en de duiker, trok het Plage Theater iets minder volk dan tijdens de eerste editie. Maar dat kon de pret niet drukken, zoals blijkt uit onderstaande foto’s. Voor meer foto’s van De Blinde Vinken verwijzen we graag door naar het fotoalbum van De Bende van de Kloef!






















Straf Poejer op het Terrastheaterfestival te Reusel (Nederland) op 4 juli 2010.

Geen opmerkingen: