dinsdag 8 mei 2012

Michelleke is Enveloppenman!

Michel ‘Pindopke’ Van Hoof werd onlangs veertig en zal het geweten hebben. Omdat hij op de uitnodiging van zijn verjaardagsfeestje de afbeelding van een enveloppe had geplaatst als cadeautip, kreeg hij zomaar eventjes zeshonderdduizend enveloppen in alle maten en kleuren cadeau. “Ik wist dat grapjassen mij enveloppen zouden schenken. Al had ik dit nu ook weer niet verwacht”, bekent de sympathieke ex-cafébaas vandaag in Gazet Van Antwerpen.

Eén van de grappenmakers is Sander Ooms, gemeenteraadslid voor Eenheid. Hij bestelde de zeshonderdduizend enveloppen bij een drukkerij. “Tijdens het vat zijn we die in zijn appartement gaan kappen”, vertelt Sander in de krant. “Eerst wilde de drukkerij ons verder helpen met tienduizend enveloppen, maar voor een goede vriend mocht het wel wat meer zijn.”
Aan de grap ging heel wat voorbereidend werk vooraf. Met vijftien man plakten ze vijftienduizend enveloppen dicht. “In ongeveer duizend van die enveloppen zit geld”, verklapt partner in crime Tim Van Herck. “Alles samen goed voor vijfhonderd euro. In vierduizend enveloppen staken we een krantenknipsel ter grootte van een bankbiljet. Als Michel de omslag tegen het licht houdt, ziet hij het verschil niet tussen biljet of knipsel.”
Ondertussen is Michel al twee dagen zoet met geld zoeken. Gisterenavond had hij al 191 euro gevonden. De enveloppen zaten tussen de teljoren in de kast en overal verspreid in alle schuiven en kasten. Gelukkig hebben de ‘vrienden’ niets gebroken in huis. Het volledige verhaal van de enveloppenman lees je vandaag in Gazet Van Antwerpen ...




Foto’s: GvA

Geen opmerkingen: