donderdag 12 juli 2012

Man in zendmast

Een labiele man, onder invloed van verdovende middelen, kroop vanmiddag in de voormalige zendmast van Iveka langs de Wiekevorstse Steenweg. Het was zijn moeder die de politie verwittigde, nadat het bezoek van haar zoon was uitgedraaid op een ruzie.

De politie trof Bart P. bovenin de tachtig meter hoge pyloon aan. Eerst dreigde hij met springen maar na uren in de koude en/of toen de pillen waren uitgewerkt, gaf hij aan toch liever op de normale manier naar de begane grond terug te keren.
Een speciaal klimteam van de Molse brandweer kwam ter plaatse om de man uit zijn benarde positie te halen. Hij is uiteindelijk veilig beneden geraakt en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis van Herentals, waar hij gezond werd verklaard. Vandaar ging het naar de gevangenis van Antwerpen. De man heeft een gerechtelijk verleden en is bekend bij de politie.
Eigenlijk hadden ze hem daar laten moeten zitten. Nu hebben anderen risico moeten nemen om hem er vanaf te halen. Bovendien was de Wiekevorstse Steenweg een tijdje afgesloten voor alle verkeer ...

Geen opmerkingen: