vrijdag 18 augustus 2017

Braderij 2017

Vanaf vanavond 18 uur tot en met dinsdag 22 augustus is onze dorpskern het decor voor de 57e verkeersvrije braderij. “Met onze plaatselijke middenstand kunnen we een gevarieerd aanbod bieden, van leuke hebbedingetjes en voeding, over mode en interieur, tot wellness en beauty”, weet Ellen Dewit van de Herenthoutse middenstandsvereniging.

Net omdat er in onze dorpskern niet echt grote ketens aanwezig zijn, vind je volgens Dewit een aparter aanbod. “Door onze kraampjes tijdens de braderij niet op elkaar te plakken, hebben passanten nog voldoende bewegingsruimte om te kunnen genieten van alles wat er te doen en te zien is”, zegt Dewit in Deze Week.
En of er heel wat te doen en te zien is: gezellige terrasjes, (kinder)animatie, liveoptredens, verschillende kermisattracties, een kindermarkt en de kraampjes van de deelnemende handelaars. “We hebben steltenlopers, djembé-spelers, fanfares, clowns en goochelaars. En misschien loop je de prijzenharlekijn wel tegen het lijf en trek je een winnend lot!”

CAFÉOPTREDENS
Vaste waarden tijdens de Herenthoutse braderij zijn de caféoptredens die worden georganiseerd. Een (beknopt) overzicht ...
Muziekkafee Titanic plant op vrijdag een optreden van Tom Lodewijckx, Herre Cambré en Vincent Pierens die als Jimi Cash nummers spelen van Jimi Hendrix en Johnny Cash, op zondag is er old school rock-’n-roll van het Heistse Alex & The Dogs en op maandag blues met Greenwood. Het is trouwens niet de eerste keer dat Herre Cambré, Kris ‘Kirri’ Valvekens, Marc ‘Rosso’ Van Puyenbroeck, Luc Canters en Zenn Canters hun eerbetoon aan het Fleetwood Mac van Peter Green in den Tit brengen. Zeer de moeite waard!
De Veurleste gaat op dinsdag helemaal uit zijn dak met een optreden van Clique Nostalgique (Jo en Nele Witvrouwen). De Veurleste zingt zeg maar, waarbij de beste meezingers de revue zullen passeren. Aansluitend op dit spektakel volgt er een Nederlandstalige avond met DJ Lempie ...
In De Kroon kan je op vrijdag de Zestigplusband live aan het werk zien, op zaterdag The New Blabbers, op zondag Ronny Lee en op dinsdag de onvermijdelijke Yves Segers. Café ’t Molenhuis maakt op vrijdag plaats voor 2Romance (Elien Boermans en Matthias Fransen) en programmeert op zaterdag beats met Drave Brown en Hypesquad!
Diezelfde Joris ‘Hypesquad’ Goossens kan je op vrijdag ook aan het werk zien in Café Bar-Baar, waar op zaterdag DJ Freee, DJ Mintz en Les Coiffeurs van jetje zullen geven. Op dimanche speelt Moules Parquée de Hommesbois er ten dans. Ook Café Lux serveert dagelijks livemuziek, met op vrijdag onder meer een unplugged optreden van de zingende zusjes Anke, Ymke en Femke Verschueren, beter bekend als Enchanté.
En tot slot is er ook de muzikale tweedaagse van MinC in Torekensschool, met op zaterdagavond AFewGoodMen (Herre Cambré, Vincent Pierens, Tom Lodewijcks, Steve Willaert en Frank Deruyter) - “stil blijven staan zal heel moeilijk zijn” - en op zondagnamiddag drie groepen van bij ons: Stonepiler, Victor’s Mind en Critter Carnival. “Voor de hongerigen hebben we op zondagnamiddag ook nog eens pannenkoeken en het beste is, deze zijn gratis (bij een consummatie) net als al de muziek dat weekend. Wij stellen graag ons podium buiten op, mochten de weergoden ons toch niet zo goed gezind zijn dan gaat alles natuurlijk gewoon binnen door”, aldus Werner Smits.


Enchanté speelt op vrijdag 18 augustus in Café Lux. (Foto: Liesbet Sanders)

Geen opmerkingen: