vrijdag 4 augustus 2017

Zomerschilderen aan het Hooghuys

Elke dinsdag in juli en augustus, tussen 10 tot 17 uur, verzamelen tientallen schilders voor de Zomerschilderdagen. Ze doen dat telkens op een andere locatie in de regio. Op 25 juli waren ze aan het werk op het domein rond het Hooghuys. Ondanks het feit dat het weer niet super mee zat, waren er toch nog veel schilders aanwezig.

De Zomerschilderdagen bestaan al meer dan 15 jaar. Meer dan 100 kunstenaars melden zich jaarlijks aan en bij mooi weer zie je vaak 50 kunstenaars samen aan het werk. Iedereen werkt met eigen materialen en in eigen stijl. Het evenement lokt schilders uit heel Vlaanderen. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht.
Tijdens de Zomerschilderdagen zijn ook kijklustigen welkom op deze locaties. Je ontdekt meteen enkele pareltjes van de regio en de kunstenaars vertellen je graag wat meer over hun manier van werken. De volgende Zomerschilderdagen gaan door op 5 augustus in Lille (Hof d’Intere), op 22 augustus in Hulshout (Hoeve ‘t Bergske) en op 29 augustus in Nijlen (Provinciaal domein Kesselse Heide).


Het Hooghuys werd gebouwd in 1555. Francine Geenen woonde er tot haar overlijden op 8 maart 2013.







Bekijk hier het fotoalbum van de Zomerschilderdag aan het Hooghuys.

Geen opmerkingen: