zaterdag 16 september 2017

Geen Herentals’ geld voor VOC

De stad Herentals gaat dan toch geen financiële steun verlenen aan het Vogelopvangcentrum in Herenthout. N-VA Herentals had nochtans op de gemeenteraad van dinsdag 5 september een voorstel klaar om het vogelopvangcentrum te steunen. “Er is echter geen budget voor voorzien in het meerjarenplan”, klinkt het nu.

Het VOC, dat gewonde of verloren wilde dieren opvangt in afwachting van hun vrijlating zit in financiële ademnood door de toevloed aan dieren. “Wij zijn erkend door de overheid en zijn het volgens onze statuten verplicht om elk dier dat ons wordt aangeboden, op te vangen”, zegt Bart Simons van het VOC Herenthout in Het Nieuwsblad. “We krijgen daar ook overheidssubsidies voor, maar omdat er de afgelopen jaren almaar meer dieren worden binnengebracht, komt onze vrijwilligerswerking onder druk, want de subsidies stijgen niet mee met het aantal binnengebrachte dieren.”
Herentals zegt wel te willen bekijken of ze het educatieve luik van het centrum (vooral de talrijke schoolbezoeken) kan ondersteunen. “De 1.000 euro steun die de N-VA per jaar voorstelt, is eerder symbolisch dan waardevol”, meent SP.A-raadslid Erik Vervoort. “We moeten nadenken over alternatieve manier van steun.” (Bron: Mediahuis)


Het VOC vanuit de lucht. (Foto: © Rabbits Ballooning Team)

Om extra centen binnen te halen, organiseert het VOC op 27 oktober 2017 opnieuw een algemene quiz. Deelname kost 15 euro per ploeg (max. 5 personen). De opbrengst van de quiz gaat integraal naar de werking van VOC Neteland. Inschrijven kan via jef_marie@telenet.be.

Geen opmerkingen: